Cin Ayet-i Aşk

30
0
(0)

Bu; aptal bir kelime oyunu yapılarak isimlendirilmiş filmin sevdiğim tarafı şu oldu; sitede sadece tanıtımını yapmaya değer mi diye incelerken kendimi oturmuş, baştan sona izler buldum.

Cin Ayet-i Aşk Filminin Konusu

Cin Ayet-i Aşk filminin konusu kısaca şöyle: Mutlu bir evlilikleri olan Elif ve Selim çifti, hayallerini kurdukları köy evine doğru yola çıkarlar. Güzel hayallerle çıktıkları yolculuk, köy yolunda yaşanan trafik kazası sonrası kabusa döner. Kaza sonrasında zor kararlar alan Selim tüm hayatını değiştirir. Hikaye köye yolu düşen Zeynep ile bambaşka bir hal alır…

Cin Ayet-i Aşk filmini bir korku filmi sever olarak değerlendirmek gerekirse ise şunları söyleyebiliriz: Her şeyden önce “‘Aman efendim oyunculuklar “Oscar”lık değildi’, ‘Yine mi köy temalı korku filmi’, ‘Bu ne; bir sürü çekim hatası var’, ‘Yok aslında cinler öyle yapmaz da böyle yapar’…” tarzı klişe Türk korku filmi eleştirilerine değer veriyorsanız bu filmi hiç izlemeyin. Şahsen; film izlerken özellikle de korku filmi ve diğer fantastik yapımlarda, yapım hata ve eksikliklerinin bir dereceye kadar hoş görülmesi taraftarıyım.

Sonuçta din ve folklor içeriklerinde bolca yer alsalar da gerçek hayatta olmayan veya görülmeyen şeyler anlatılırken herkesin “Hah işte bu!” diyebileceği ortak standartları yakalamak imkansızdır. Örneğin dinimiz gereği hepimiz az çok cinlere inanırız ama herkesin hayalinde cin suretleri farklı oluşur. Hal böyleyken özellikle Türkiye’de çokça tercih edilen bu tip filmler herkesin kendi inanç ve gerçeklik algısına göre eleştirilir ki bu yanlış. Hiç kimse bir sinema seyircisi olarak kafasındakini birebir yansıtan betimlemeler beklememeli yapımcı ve yönetmenlerden. 

Bu Filmi Neden İzlenebilir Buldum

Filmin sevdiğim tarafı ise şu oldu; sitede sadece tanıtımını yapmak için incelerken kendimi oturmuş, baştan sona izler buldum. Evet, basit bir konu; alışıldık bir tema olan cinler çerçevesinde dönüyor, evet; arayınca çok hata bulunabilir… Ama bir yerden sonra merak ettiriyor ve bir şekilde kendini izletiyor. Ki bu çok az filmde olur. Filmde salt İslam inancı ve Müslüman Türk toplumunun folklorik anlatımları çerçevesinde cinlere dair “doğru ve gerçek” bilgiler aranırsa hoşa gitmeyebilir.

Çünkü içinde reankarnasyondan falcılara, çakralardan aşkı uğruna insanlığını terk edip cin olmaya kadar bugüne kadar klasik cin filmlerinde alışık olmadığımız pek çok unsur kendine yer buluyor. Şahsen en sevdiğim tarafı ise sonunun; o kadar da kötü bitmiyor oluşu… Farklı yorumlar da olacaktır tabi. Özetle; eğer “Oscar”lık bir performans beklemiyor ve yapımlardaki eksikleri kendi hayal gücünüzle tamamlamasını biliyorsanız gayet keyifli vakit geçirebileceğiniz bir film.

Ahmet Küçükkayalı’nın yönettiği korku filminin başrollerinde Funda Bostanlık, Emre Kıvılcım, Gülçin Tunçok ve Naşit Özcan yer alıyor.

Google News

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et