Netflix: Tavsiye Korku Dizisi Hellbound

8
0
(0)

Netflix Korku Dizisi Hellbound: Özgün bir konu ve sürükleyici bir hikaye. Kore yapımı bu dizide, meleklerin ölüm kehanetleri ve cehennem zebanilerinin vahşeti ile karşılaşan insanların yaşadığı korku ve gizemi izleyeceksiniz.

Netflix, son yıllarda korku severler için pek çok kaliteli dizi ve film sunuyor. Bunlardan biri de Kore yapımı Hellbound dizisi. Hellbound, meleklerin ölüm kehanetleri ve cehennem zebanilerinin vahşeti ile karşılaşan insanların yaşadığı korku ve gizemi konu alıyor.

Dizi, hem Hristiyanlık eleştirisi hem de yerel Kore inanış biçimleri ile dolu. Dizi, altı bölümlük tek bir sezondan oluşuyor ve tatmin edici bir final sunuyor. Bu makalede, Hellbound dizisinin konusunu, karakterlerini, eleştirilerini ve izleme yöntemlerini anlatacağız. Eğer siz de klişelerden sıkıldıysanız ve farklı bir korku deneyimi arıyorsanız, Hellbound dizisini mutlaka izlemelisiniz.

Tavsiye Netflix Dizisi Hellbound

Netflix: Tavsiye Korku Dizisi Hellbound
Netflix: Tavsiye Korku Dizisi Hellbound

Kore, her ne kadar doğu ülkeleri içinde Japonya ile birlikte batı kültüründen en fazla etkilenmiş ülkeler içinde başı çekse de bunu özgünlüğünü kaybetmeden yapmayı başarıyor. Hellbound dizisi de bunun güzel örneklerinden biri. Yoğun Hristiyanlık eleştirisi içeriyor olmakla birlikte; dizinin hakim unsuru yerel Kore inanış biçimlerinden doğmuş gibi. Diziyi tavsiye etmemin birincil sebebi ise her zaman olduğu gibi özgünlük kriteri. Konusu tamamen kendine özgü. Bu daha dizinin ilk beş dakikası içinde anlıyorsunuz zaten.

Hellbound Dizisinin Konusu

Hazır yeri gelmişken Hellbound dizisinin konusunu biraz daha açalım. Kore ve ardından dünya kamuoyu hiç beklenmedik bir paranormal fenomenle sarsılır. Herhangi bir yer ve herhangi bir zamanda bir melek görünüp, göründüğü kişiye hangi gün hangi saatte öleceğini haber veren bir kehanette bulunmaktadır.

Kehanette bulunmakla kalmayıp, bir de cehenneme gideceğine dair hüküm vermektedir. Sonra aniden ortaya çıktığı gibi kaybolmaktadır. Ardından tam olarak meleğin söylediği gün, saat ve dakikada geldiğinde dört tane cehennem zebanisi hiçlikten ortaya çıkıp, hükmü alan kişiyi oldukça vahşi şekilde öldürüp ruhunu cehenneme yollamaktadır.

Zebanilerin ortaya çıkışı ise hiç de öyle gizli saklı gece yarısı filan olmamaktadır. Meleğin hükmünde belirtilen gün ve saatte, hükmü alan kişi neredeyse zebaniler orada ortaya çıkıp vahşetlerini sergilemektedirler. İnfazları ise o esnada orada bulunan diğer herkes görebildiği gibi yaratıklar ve sergiledikleri vahşet kameralar tarafından da kaydedilebilmektedir.

Zaten kamuoyunun sarsılma sebebi de budur. Olaylar zinciri; infazı gündüz vakti kalabalık bir kafeteryada başlayıp, kısa bir kovalamacanın ardından kentin en yoğun caddesinin ortasında tamamlanan kişinin ölümüne binlerce kişinin bizatihi şahit olmasının yanı sıra telefon kameralarınca da kaydedilmiştir. Şok yaratan bu olay ulusal basında gündem olduğu gibi internette de viral olur.

Jung Jinsu ve Yeni Doğru

Gündem bu olayla sarsılırken Jung Jinsu adında bir adam ortaya çıkar. Zebanilerin bu insanları işledikleri günahlar yüzünden cezalandırdığını savunmaktadır. Jung Jinsu’nun hareketi kısa süre içinde büyük bir tarikat halini alırken, ortaya bir de bununla birlikte Yeni Doğru isminde farklı bir grup daha çıkmıştır.

Yeni Doğru, her ne kadar aralarında bir organik bağ olduğunu inkar etse de üyeleri Jung Jinsu’nun görüşlerini benimseyen kişilerden oluşmaktadır. Yeni Doğru da tıpkı zebaniler gibi hüküm alan “günahkar”ların peşindedir. Kısa sürede bir şiddet sarmalı başlamıştır bile.

Bütün bunlar olurken polis teşkilatının kıdemli üyelerinden bir dedektif ile dürüst ve idealist bir kadın avukat da bütün bu gizemli olayların çözümü için çaba sarf etmektedir…Bu yolda hiç umulmadık gerçekler ve ihanetlerle karşılaşırlar.

Hellbound’u Neden İzlemelisiniz

Hellbound, Netflix’in sunduğu en özgün ve sürükleyici korku dizilerinden biri. Dizide, meleklerin ölüm kehanetleri ve cehennem zebanilerinin vahşeti ile karşılaşan insanların yaşadığı korku ve gizemi izliyoruz. Dizi, hem Hristiyanlık eleştirisi hem de yerel Kore inanış biçimleri ile dolu. Dizi, altı bölümlük tek bir sezondan oluşuyor ve tatmin edici bir final sunuyor. Eğer siz de klişelerden sıkıldıysanız ve farklı bir korku deneyimi arıyorsanız, Hellbound dizisini mutlaka izlemelisiniz. Netflix’te şimdi izleyebilir veya internetteki alternatif sitelerden ulaşabilirsiniz. Peki siz Hellbound dizisini izlediniz mi? Diziyi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Umarım izlerken siz de benim kadar keyif alırsınız.

Paranormal Haber * Netflix’ten İzle

BU İÇERİĞİ NE KADAR BEĞENDİNİZ?

Puanlamak için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama değerlendirme 0 / 5. Oy sayımı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Keşfet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

ParanormalHaber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et